La Politècnica de Manresa analitza els pros i contres de la fractura hidràulica

manresa5Regió7.

 Dos ponents analitzaran el 8 de maig des de tots els angles el polèmic sistema d’extracció de gas del subsòl

L’Escola Politècnica Superior d’Enginyeria de Manresa i el Col·legi Oficial d’Enginyers de Mines del Nord-est organitzen la segona Jornada Tècnica Minera, que es durà a terme el 8 de maig a la sala d’actes de l’EPSEM.

El tema de la jornada serà el sistema de fracturació hidràulica (fracking) per extreure gas del subsòl. La fracturació hidràulica consisteix a injectar grans quantitats d’aigua amb compostos químics a molt alta pressió per fracturar els estrats subterranis i fer emergir el gas.

La jornada l’obrirà, a 2/4 de 10 del matí, José Moya, degà-president del Col·legi Oficial d’Engi-nyers de Mines del Nord-est. A les 10 del matí, Ángel Cámara Rascón,  catedràtic d’Universitat del departament d’Enginyeria Química i Combustibles de la Universitat Politècnica de Madrid, pronunciarà la conferència El gas no convencional en l’economia espanyola. La següent xerrada porta per títol Fractura hidràulica, per a qui?, i anirà a càrrec de Pablo Cotarelo Álvarez, enginyer de mines i membre del grup Ecologistas en acción.
Entre 2/4 de 12 i les 12 hi haurà una estona de pausa per tornar a agafar forces i la jornada es reprendrà a les 12 del migdia amb una taula rodona en què els dos ponents debatran sobre la tècnica de fractura hidràulica i que serà moderada per José Moya. Després de la taula rodona, a 3/4 d’1 del migdia i durant mitja hora els participants a la jornada podran fer preguntes sobre els aspectes que considerin que cal aclarir sobre aquesta polèmica tècnica.

 

One response to “La Politècnica de Manresa analitza els pros i contres de la fractura hidràulica

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s