Documentals

Gasland (2010, anglès subt. castellà)

És un documental nord-americà escrit i dirigit per Josh Fox El documental se centra en comunitats dels Estats Units que s’han vist afectades per l’extracció de gas natural “no convencional” o “d’esquist”. Un Documental nominat als Òscars i guanyador de diversos premis a Sundance Festival, Sarasota Film Festival, Primetime Emmy Awards, International Documentary Association,…

The sky is pink El cel és rosa.  (2012, anglès subt. castellà )

Una pel · lícula d’emergència a curt de Josh Fox, el director nominat a l’Oscar de Gasland davant la crisi urgent de perforació i fracturamiento hidràulic en l’estat de Nova York.

El escarabajo verde – Fracturas (2012, castellà)

El Parlament Europeu debat en dues comissions els efectes mediambientals i l’impacte energètic del gas no convencional. En els últims mesos s’estan coneixent les concessions de diversos permisos d’exploració d’aquest gas en tota la geografia espanyola. Son per explorar l’extracció d’aquest gas no convencional mitjançant la fractura hidràulica o “fracking”, una tècnica controvertida a Europa i sobretot als Estats Units, on s’empra intensament des de fa uns deu anys.

The Fracking Facade (2012, anglès)

Un vídeo de l’exposició d’una publicitat errònia (o mitja veritat) que s’utilitza per la venda i per promoure el desenvolupament de gas no convencional a tot el món:

“Amb una història de 60 anys, després de gairebé un milió de pous perforats, no hi ha casos documentats que la fractura hidràulica hagi produït contaminació de les aigües subterrànies”.

Presentat per l’equip sud-africà, Unearthed, que està investigant el desenvolupament del gas natural i el mètode d’extracció controversista conegut com fracking des d’una perspectiva global. Haurien Sud-àfrica i altres països fer fracking?

Frack! (anglès)

Frack! explica la història del fracking a la regió Marcellus, incloso els Catskills i Alta conca del riu Delaware, amenaçant àrees prístines que proporcionen aigua potable a més de 15 milions de persones. Sense una protesta pública massiva, ràpidament, uns idíl·lics paisatges rurals podrien convertir-se en erms industrials tòxics i l’Estat de Nova York en una colònia d’extracció de gas.

<p><a href=”http://vimeo.com/17574661″>FRACK! The Movie Trailer</a> from <a href=”http://vimeo.com/user2407985″>Frack The Movie</a> on <a href=”http://vimeo.com”>Vimeo</a&gt;.</p>

Fracking Hell – The Untold Story (anglès)

Documental que analitza els riscos del desenvolupament de gas no convencional a la zona de Marcellus, Estats Units. Desde els productes químics tòxics en l’aigua potable, a l’abocament de deixalles radioactives que contaminen el subministrament d’aigua, a plans de fracking en els centres de població més importants, incloent New York City – Valen la pena les conseqüències per a la salut a canvi dels beneficis econòmics?

L’ombra del fracking (castellà)

Documental espanyol realitzat per Dani Amo i Rosa Martínez, explica com el fracking està arribant al país sense que les administracions informin clarament dels permisos que estan concedint i sense que la població sigui conscient dels riscos que suposa aquesta tècnica.

A més de recollir les evidències de contaminació i terratrèmols que la fractura hidràulica ha provocat als Estats Units i altres països, L’ombra del fracking adverteix dels perills per a la salut humana amb una entrevista a Nacho Santidrián, cirurgià oncològic de l’Hospital de Cruces. Mostra el miserable que es pot arribar a ser venent la terra i als seus habitants per un fastigós grapat de diners … esperem que aquesta atrocitat sigui aturada temps i no arribi als nostres països llatinoamericans ..

Hidrofractura: El agua, el aire, la tierra… la muerte

El fracking a la província de Neuquén, Argentina

 

 

One response to “Documentals

  1. Retroenllaç: docu: La sombra del fracking | horteres i herbes·

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s