Els empresaris de l’Alt Ebre s’oposen a la fractura hidràulica al parc natural

canonesdelebrojpg161110_113527El Norte de Castilla. 
Sol · licita a totes les administracions públiques que es posicionin contra el fracking a la província de Burgos

L’Associació d’Empresaris de les Hoces de l’Alt Ebre i del Rudrón ha expressat el seu rebuig «davant les notícies i fets» que indiquen la possibilitat d’establir explotacions d’extracció de gas per fractura hidràulica en aquest Parc Natural i en altres comarques del nord de la província de Burgos.

Des d’aquesta associació sol · liciten a la Junta de Castella i Lleó i totes les administracions pertinents «la major sensibilitat conservacionista davant d’una activitat com el fracking”, que està causant alarma i protestes en EE. UU. i Europa. Castella i Lleó, sostenen aquests empresaris, «s’ha d’alinear amb aquelles regions i estats que han establert moratòries o prohibicions a aquesta activitat tan summament agressiva, apostant d’una manera enèrgica pel desenvolupament del món rural i la protecció del medi ambient d’una forma integral ». Sostenen que no és admissible declarar una figura de protecció ambiental com la de parc natural «i abans de col · locar la senyalització del mateix estar ja pensant en lesionar o desafectar àrees per a benefici de corporacions que poc es preocupen del que passa en una zona després de la seva explotació i benefici propi ».

«Com a associació de professionals preocupats amb la continuïtat dels nostres negocis, de la conservació de l’entorn en què realitzem les nostres activitats, per la defensa dels aqüífers i recursos hídrics, diem no a la fractura hidràulica a Burgos, no a la fractura hidràulica a Espanya », subratlla aquest col · lectiu en un comunicat.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s