“Tan gran és el plat de llenties que algú s’emportarà com per posar en perill la població i el territori?”

marcvidal
El diputat ecosocialista pregunta a Puig si “pensa posar-se al costat de la ciutadania o al costat dels especuladors que els importa un rave les persones el territori i la pàtria mentre puguin fer calers?”
El diputat per les comarques gironines, Marc Vidal, ha exigit avui al conseller d’empresa i ocupació, Felip Puig, que impedeixi les prospeccions d’hidrocarburs que poden comportar la utilització de la tècnica del fracking i que podrien afectar a més de 200.000 hectàrees “per la seva perillositat per a la salut i per la greu afectació al territori”. “Hi ha diversos països al món que ja han prohibit el fracking i d’altres s’ho estan plantejant per la seva perillositat cap a la salut degut als additius químics que s’utilitzen, per la greu afectació al territori, per la contaminació i la dessecació dels aqüífers i, fins i tot, pel perill sísmic”, ha recordat Vidal per la qual cosa ha preguntat a Puig si “tan gran és el plat de llenties que algú s’emportarà com per posar en perill la població i el territori d’aquesta manera?”.“¿Pot explicar als ciutadans/es quin benefici s’emporta el país amb aquests permisos concedits o previstos de concedir?”, ha demanat Vidal que exigit explicacions a Puig per voler imposar a tot un territori una explotació com el fracking sense consultar-la. “¿Perquè no s’inverteix tot l’esforç en energies renovables per comptes de l’extracció d’hidrocarburs?”, ha suggerit Vidal que ha assegurat que no es creu les paraules de Puig quan diu que els permisos demanats per les empreses no són per fer fracking, sinó per veure si hi haurà la possibilitat de fer-ho en un futur. “¿Sap que el desmenteixen els responsables de les empreses Montero i Tedero Oils quan expliquen el que volen fer, que és fracking?”, ha remarcat el diputat ecosocialista.

Durant la sessió de control del govern, Vidal ha demanat “perquè mentre la majoria d’alcaldes de les poblacions afectades s’hi estan posicionant en contra, també els del seu partit, CiU va votar en contra de prohibir-ho al congrés dels diputats?”. “¿Sap que hi ha una resposta del comissari europeu a pregunta del diputat Raül Romeva que diu que s’han d’haver fet els estudis d’impacte ambiental també abans de fer cap prospecció? Les empreses no han presentat aquest informe, com tampoc el pla de labors, i Teredo Oils diu que igualment pensa començar el mes d’abril?”, ha posat de manifest Vidal.

A més, el diputat ecosocialista ha retret a CiU que hi hagi una circular del seu departament justificant la decisió de concedir llicències que diu que no té sentit parlar de risc per als aqüífers si el jaciment es troba en una zona sense aqüífers. “Si per fer fracking es necessiten 42.000 litres d’aigua a cada manxada és que hi ha d’haver aigua i si hi ha aigua aquesta es pot contaminar. No ens vengui sopars de duro”, ha exigit Vidal alhora que s’ha dirigit a Puig per demanar-li si  “S’ha preguntat què quedarà del paisatge del Ripollès, de la Garrotxa, d’Osona, de la Segarra, de l’Urgell, de la Noguera, del Solsonès, de la Terra Alta, de la Ribera d’Ebre, quan l’equilibri precari de l’aigua se l’hagi emportat l’especulació?”.

Per tot plegat, el diputat ecosocialista ha preguntat a Felip Puig si “pensa posar-se al costat de la ciutadania que li està reclamant o es posarà al costat dels especuladors que els importa un rave les persones, el territori i la pàtria mentre puguin fer calers?”.

Font: ICV

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s