Davant el recurs al TC, La PAF lamenta la complicitat del “Gobierno” amb l’especulació energètica.

TCfrackingLa Plataforma Aturem el Fracking no reconeix el TC com òrgan competent per anul·lar res i denuncia el doble joc d’alguns polítics i la intoxicació informativa.

 

Un cop més, s’acredita que el “Gobierno de España” fa un ús del Tribunal Constitucional (TC) en favor dels seus interessos polítics i en cap cas com a un òrgan tutelar de la legalitat i els drets de la ciutadania. Els últims anys i molt especialment els darrers dies aquesta realitat s’ha evidenciat d’una manera escandalosa. Tant amb la suspensió de la llei contra la pobresa energètica de la Generalitat, com amb la de la consulta sobre les prospeccions petrolieres a Canàries o sobre la del 9N en són un clar exemple. En resum, des de la PAF no podem donar cap crèdit ni acatar les actuacions i sentències del TC. Un Tribunal polititzat que respon als interessos econòmics d’un oligopoli, molt ben representats pel “Gobierno de España”, enfront a l’interès general de la ciutadana.

El tractat transatlàntic de lliure comerç i inversions (TTIP) evidencia que molts cops hi ha certs representants polítics que no defensen els interessos dels seus votant. Mentre CiU ens parla de sobirania i independència, negocia les condicions que impediran que la puguem exercir. El mateix passa amb el PP i PSOE en l’àmbit estatal. El TTIP passarà per sobre de la legislació catalana que pretén impedir el Fracking, també de les garanties socials, laborals, mediambientals, de consum entre d’altres . El TTIP ens deixarà totalment desprotegits davant els abusos empresarials i tecnològics orquestrats des de les grans empreses internacionals.

Al mateix temps, ens preocupa la manca d’ètica d’alguns científics i tècnics que contaminen l’opinió pública, amb informacions que són mitges veritats. Aquestes creen falses esperances d’un progrés econòmic basat en l’extractivisme que difícilment arribarà. Camuflen volgudament que el Fracking no és una opció viable econòmicament, ambientalment i socialment. Amaguen intencionadament que el gas no convencional, extret mitjançant el fracking, no és viable energèticament. En canvi no expliquen que és una opció econòmica molt rendible per a uns pocs especuladors. A l’ombra de les torres del Fracking descansa l’economia depredadora dels EUA, la mateixa que va fer esclatar les hipoteques subprimes ara fa créixer la bombolla energètica. Aquests mal anomenats científics i tècnics es converteixen en veritables mercenaris, són un desprestigi pels que sí que creiem amb la ciència com un instrument de coneixement i amb la tècnica com un instrument de superació d’alguns dels reptes que té la nostra societat.

Enfront de tot això, estem convençuts que la societat està preparada per fer front a aquesta democràcia i desenvolupament científic-tecnològic segrestats pels lobbys econòmics. Estem molt orgullosos que, també gràcies a la lluita contra el Fracking, com a societat haguem iniciat un empoderament del coneixement, en el camí de la socialització de la ciència. Aquesta ja no depèn només de les universitats i dels centres de recerca, sovint massa propers als poders econòmics. Ara la ciutadania també és experta i per tant més sàvia i està més legitimada que qualsevol altre per prendre les seves pròpies decisions.

Per tot això, demanem poder treballar col·lectivament i amb urgència per una proposta energètica alternativa i renovable, que pugui ser participada i posada en marxa al territori independentment de l’oligopoli energètic. Volem caminar de forma decidida cap a la veritable sobirania energètica.

Per tot això exigim que ens deixin viure i conviure amb el territori i que les decisions d’aquest tipus es prenguin escoltant la veu de la ciutadania, mitjançant els instruments de la democràcia directa i no en foscos despatxos on es reuneixen funestos intermediaris, pseudoexperts de cul llogat i juristes de toga rància.

Millor vius que fòssils

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s