Compromís de Puertomingalvo: V trobada estatal de moviments contra el fracking

Aquest cap de setmana ens hem reunit a Puertomingalvo (Terol) les plataformes contra el Fracking d’arreu de l’estat espanyol.   Les jornades estaven orientades a unir esforços per aturar el Fracking a tot l’estat.

Han estat unes jornades molt interessants i molt intenses, hem compartit experiències, i molts punts de vista que ens han anat molt  bé, per enfortir els nostres lligams i la nostre lluita.

Aquí us adjuntem la nota de premsa que es va fer entre totes elles.

 PuertomingalvoCOMPROMÍS DE PUERTOMINGALVO

 Diferents moviments d’oposició a la fractura hidràulica o fracking hem compartit dues jornades de debats en la localitat  de Puertomingalvo (Terol) en el marc del V trobada estatal de moviments contra la fractura hidràulica. Els assistents a aquesta trobada, volem manifestar el següent:

Percebem el fracking i els seus projectes associats com una amenaça social i ambiental de primer ordre que no estem disposats a permetre. Per tant, manifestem la nostra preocupació i rebuig exprés davant els plans d’extracció de gas i petroli no convencional existents en tot l’estat espanyol. Manifestem també la nostra determinació per a oposar-nos al desenvolupament d’aquests projectes.

 Existeix, a dia d’avui, una amenaça directa de fracturació que afecta a la majoria de les comunitats autònomes, tant en forma de permisos d’investigació sol·licitats i/o concedits (més de 100 permisos amb milions d’hectàrees afectades), com  en forma de sondejos exploratoris sol·licitats.

L’objectiu principal dels moviments contra la fractura hidràulica és que el fracking o fractura hidràulica no arribi a ser una realitat en els territoris amenaçats. Aquest objectiu passaria per una prohibició estatal a la fracturació hidràulica i la retirada de tots els permisos, tant els que estan concedits com aquells que han estat sol·licitats i estan pendents d’aprovació. Al mateix moment també valoràrem molt positivament totes les traves que s’estan posant a l’arrencada del fracking tant a nivell local, provincial com autonòmic.

Els moviments presents ens comprometem a seguir treballant en futures trobades amb l’objectiu d’unir  esforços, llançar si escau campanyes conjuntes, compartir eines comunes i ajudar-nos mútuament per a ser més eficaces tant en la pressió popular per a parar aquests plans com en la resposta a peu d’obra davant un possible inici de fracturació en qualsevol punt de l’estat. Aquesta invitació a l’acció conjunta la fem extensible a la resta de moviments  contra del fracking, així com a la població en general.

Finalitzem aquesta comunicació recordant que no cedirem en la nostra obstinació fins  que aquestes iniciatives, promogudes per determinades empreses i governs, inclòs el central, siguin abandonades i els permisos siguin retirats.

Fracking no, ni aquí ni enlloc !

Assistents

Teruel sin fractura

Asamblea contra la fractura hidráulica de Cantabria

Fracking Ez Araba

Plataforma antifracking Cronos

Plataforma fracking No La Rioja

Asamblea contra la fractura hidráulica de Burgos

Plataforma antifracking Comarques de Castelló

Fracking no Madrid

Plataforma ciudadana Zaragoza sin fractura

Riudaura Junts contra el fracking

Plataforma Aturem el fracking de Catalunya

Plataforma stop fracking Extremadura

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s