Assemblea Multireferèndum 2014: 6 d’octubre a Balaguer

mafalda_despotismoEl passat 1 de juny a Tornabous a l’assemblea de la PAF va sorgir una idea agosarada:  començar a informar-nos de les vies que hi havia per a fer una consulta sobre el fracking. Les persones que la van proposar es van engrescar a tirar endavant el projecte.  I, articulats els primers passos des de SOM LO QUE SEMBREM, col·lectiu al que pertanyen també algunes persones de la PAF, la idea s’ha materialitzat, per començar, en una assemblea de presentació del que s’ha anomenat Multireferèndum 2014.

Per demanar una democràcia més directa. Per crear institucions democràtiques des d’abaix.  Inclusives. Per crear una xarxa molt oberta, que no sigui de cap entitat, que sigui de tots i per a tots.

La Plataforma Aturem el Fracking ha comprovat en pròpia pell el dèficit democràtic i la falta de transparència del Govern. A la darrera assemblea a Riudaura el passat 21 de setembre, es va decidir recolzar aquesta proposta i animar a participar.

Us convoquem a l’assemblea de presentació de la proposta de ‘Multireferèndum 2014’  que llença Som lo que Sembrem per a les pròximes eleccions europees. Fins al moment,  resta oberta en les temàtiques a tractar i en el seu desenvolupament pràctic, així que ens agradaria debatre-la amb vosaltres i que participéssiu en la seva concreció. Volem treballar plegats en aquest temps de crisi,  i de revoltes necessàries, i us animem a formar part d’aquesta acció incipient però ambiciosa i amb visió de futur.

Ens cal tota la força, tot l’enginy i tota la creativitat popular per cultivar el multireferèndum.

ASSEMBLEA DE PRESENTACIÓ MULTIREFERÈNDUM 2014

6 d’octubre de 2013, a les 10 del matí

Balaguer, Pavelló Firal, Sala 2

En el marc de la Fira d’Alimentació i Salut

(www.alimentacioisalut.com)

Us agrairem molt que confirmeu l’assistència per poder acreditar-vos per a l’accés a la Fira i per encertar amb capacitat de l’espai de trobada a info@somloquesembrem.org


MULTIREFERÈNDUM 2014 – PROPOSTA INICIAL –

 

L’any 2009, el Parlament de Catalunya rebutjava la ILP sobre la prohibició dels cultius i aliments transgènics, amb l’esmena a la totalitat dels grups del PSC (al govern), PP i CiU. La Plataforma ‘Som lo que Sembrem’ havíem recollit 105.000 signatures i teníem el suport de prop de 100 entitats, 60 municipis i 4 comarques.

Des de llavors fins ara, hem seguit treballant sobre l’espontània consigna d’aquells dies: ‘Salut, Democràcia i Bons Aliments’. Ho hem fet com a associació i des de molts projectes personals i col·lectius, eminentment locals i sovint pol·linitzats per aquell procés. Això és el que ens sosté, el que ens empeny i el que no deixarem de fer.

Abans i després de la nostra, altres ILP han estat avortades o desvirtuades tot i haver acreditat àmpliament els suports necessaris per la seva tramitació. Amb elles, compartim la més fèrtil humiliació.

Sabent les limitacions d’aquest mecanisme per anar més enllà de les majories parlamentàries i els seus lobbies, incapaç de donar sortida al dinamisme del país i a les matèries marginades per les campanyes electorals; sabuda l’escassa capacitat d’acció que s’atorga al grup promotor i legalment negada la possibilitat de sotmetre aquestes iniciatives a votacions populars vinculants:

 

>>> volem superar les barreres que posa el sistema representatiu a la vida política, especialment, a les decisions directes sobre allò que ens és comú

>>> ens disposem a habilitar vies de caràcter horitzontal, descentralitzat i permanent que permetin l’ampliació de la democràcia cap a una democràcia més real i directa

>>> llancen aquesta PROPOSTA inicial, de caràcter concret, pràctic, finit i recombinant, als grups promotors d’ILP rebutjades i les plataformes de suport, als promotors d’ILP actualment en curs, i  a tots els moviments  i grups afins del país amb els quals sigui possible col·laborar per enfortir la següent iniciativa:

a) Convocar i autoorganitzar un referèndum múltiple que permeti el posicionament de la societat catalana en relació a les ILP blocades per les institucions parlamentàries en els últims temps; també contemplem la possibilitat que altres qüestions d’actualitat, vehiculades per entitats materialment implicades en la problemàtica, hi siguin incloses

b) Cultivar un dispositiu tècnic per aquest procés, capaç d’ampliar al màxim les possibilitats de participació en el mateix. Acabada aquesta primera experiència, es pot posar a disposició pública, sense patent, perquè pugui ser reproduït lliurement per aquelles iniciatives de caràcter local o nacional interessades a promoure processos populars de posicionament polític, fins a fer-los massius i habituals

 

c) Culminar aquest primer multireferèndum durant les pròximes eleccions europees del 2014 amb el següent calendari provisional:

• Juliol-Agost -Setembre 2013: contacte amb els grups impulsors inicials (sembra)

• Octubre 2013: assemblea conjunta (multitransplant)

• Tardor 2013: habilitació del dispositiu (brostada)

• Hivern i primavera 2014: campanya (floració)

• Finals de Maig 2014: referèndum (fructificació) i (collita) dels resultats

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s