La PAF intervé a Brussel·les en la conferència dels Verds europeus sobre el Fracking

Aquest dijous 5 de setembre ha tingut lloc al Parlament Europeu de Brussel·les la trobada del grup dels Verds per debatre i posar en comú les estratègies per frenar l’amenaça del fracking. L’esdeveniment, dirigit pels eurodiputats José Bové i Raül Romeva, ha reunit centenars d’activistes i càrrecs electes de diversos països amenaçats per aquesta tècnica (com el Regne Unit, França, Romania, Polònia, Suècia o Holanda), així com diversos representants de les plataformes catalanes i espanyoles i comunicacions rebudes des dels Estats Units, on aquesta tècnica ja fa anys que està causant estralls.

Durant el debat, en nom d  e la Plataforma Aturem el Fracking i les demés entitats de l’Estat espanyol, ha pres la paraula en la sessió plenària Jaume Moya, qui ha volgut posar èmfasi en la bombolla especulativa en que s’estan convertint els projectes de fractura hidràulica, ja que, tot i que la majoria de les evidències i els experts coincideixen a manifestar que l’hipotètic recurs existent no faria rendibles els costos de l’explotació, cada cop hi ha més interessos i intermediaris pressionant perquè els projectes tirin endavant. Durant les sessions de treball, s’han exposat les evidències de les agressions que suposa el fracking sobre la salut, el medi ambient (especialment, l’aigua), el paisatge i les economies locals, i s’han contrastat experiències de mobilitzacions arreu que estan aconseguint dissuadir als seus promotors de la implantació d’aquesta activitat.

La jornada, que havia començat el dimarts 4 amb una reunió conjunta dels activistes catalans i espanyols (amb representants també d’Andalusia, País Basc i País Valencià), ha servit per enfortir una bona xarxa d’enllaços de les entitats en lluita, així com per aprendre de les experiències conjuntes.

Per altra banda, el proper 17 de setembre comencen les sessions de treball al Parlament de Catalunya de la comissió creada per debatre sobre el projectes de fracking. S’hi preveuen trenta-cinc compareixences  d’experts i afectats, entre les quals hi ha diversos membres de la Plataforma Aturem el Fracking.

PODEU VEURE AQUÍ LA SESSIÓ SENCERA (i la intervenció de la PAF 1:51)

pancarta reunió Brussel·les 5-9-13

2 responses to “La PAF intervé a Brussel·les en la conferència dels Verds europeus sobre el Fracking

  1. Retroenllaç: Nota de premsa PAF A BRUSSEL·LES | Associació Salut i Agroecologia (ASiA)·

  2. Retroenllaç: Assemblea PAF a Riudaura: dissabte 21 a les 10h del matí | Plataforma Aturem el Fracking·

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s