Jornada 8 de juny per un nou model cap a la sobirania energètica

Una vintena de col·lectius i més d’una seixantena de persones ens vam trobar dissabte passat al Centre Cívic Pati Llimona de Barcelona. Objectius: Revisar en quin punt ens trobem pel que fa al model energètic i crear un espai de confluència, de sinèrgia, de treball col·laboratiu per analitzar on estem i posar en comú estratègies de transformació col·lectiva que condueixin a un nou model més just i sostenible, més democràtic, descentralitzat, basat en una cultura del decreixement energètic i adaptat al context i al territori on es desenvolupa.

Al matí, dues taules rodones van enfocar l’estat de la qüestió. A la tarda, una sessió de pluja d’idees de més de dues hores, en un clima de treball, de bon rollo i de il·lusió davant el repte. En petits grups, es van recollir idees sobre sobirania energètica i el potencial de treballar en xarxa.

Un grup de treball ordenarà les idees que van sorgir sobre sobirania energètica i un altre posarà en ordre les expectatives del treball en xarxa i les idees d’acció concreta que van sorgir, de cara a la propera trobada, passat l’estiu. Un tercer grup avaluarà eines de comunicació en xarxa que ens facilitin la feina de treballar a distància.
20130608_180947Taula rodona 1

Felicitats a totes per la feina feta!

I als organtitzadors, pels bocates!!!

Col·lectius participants:

Alba Sud, Arquitectes per la sostenibilitat, Associació de Naturalistes de Girona, Ateneu Naturalista de Girona, Aturem les prospeccions de la Costa Catalana, CMes (Col·lectiu per crear un nou model energètic i social sostenible), Crash Oil Observatory, CST (Centre Sostenibilitat Territorial), Ecologistes en Acció, Enginyeria Sense Fronteres, Entrepobles, Greenpeace, Grup Antinuclear de Comarques Gironines, Grup de Defensa del Medi Natural de la Segarra , Grup de Defensa del Ter, IAEDEN (Institució Altempordanesa per a la Defensa i Estudi de la Natura), Observatori del Deute en la Globalització, Plataforma Aturem el Fracking, SCEA (Societat Catalana d’Educació Ambiental), Som Energia, Unió de Pagesos

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s