LA PAF APORTA AL PARLAMENT ELS INFORMES SOBRE ELS RISCOS DEL FRACKING

PAF1Una delegació de la PAF s’ha reunit avui amb els diferents Grups del Parlament per a presentar un ampli dossier de documentació científica de referència sobre les implicacions, ambientals, econòmiques, socials, legals i polítiques del fracking.

Juntament amb la documentació, des del territori s’ha fet lliurament de 30.000 signatures i informat de les més de 150 mocions de municipals en contra del fracking (a banda de catorze consells comarcals, la Diputació de Lleida i altres entitats supramunicipals), en defensa del territori, rebuig d’aquesta tècnica i exigència d’una transició de model energètic.

L’objectiu del lliurament de tota aquesta informació és posar a l’abast dels grups polítics que hauran d’integrar la Comissió d’estudi sobre el fracking, que fou acordada en plenari del Parlament  fa ja dos mesos , tota la argumentació que ha de portar a la urgent decisió que el tema requereix: la prohibició del fracking en tot el territori català, tal com ja s’ha fet a França o a Cantàbria, entre d’altres territoris veïns.

L’escepticisme amb que la PAF va acollir la decisió del Parlament de conformar la Comissió d’estudi, s’ha demostrat en el fet que a hores d’ara, després d’un temps més que suficient, l’esmentada Comissió encara no s’ha conformat ni tant sols s’han designat  les persones que la integraran.

Mentre al Parlament de Catalunya els grups segueixen discutint sobre qui presidirà la Comissió, demà mateix al Congrés dels Diputats de Madrid el Govern Central presenta a votació l’anomenada Ley para la garantia del suministro e incremento de la competència en los sistemas electricos peninsulares y extrapeninsulares , que inclourà la supressió de les competències dels Governs autonòmics sobre la concessió d’autoritzacions de  fase de prospecció i investigació i sobre les  mesures de control de l’impacte mediambiental, a banda d’incloure expressament l’aplicació de la fractura hidràulica i l’estimulació química en fase de prospecció d’hidrocarburs no convencionals. En conseqüència, la PAF vol evitar cap més demora en la presa de decisions i vol insistir en la seva voluntat de transparència, respecte al territori i visió de futur.

Per altra banda, la PAF ha denunciat que l’empresa Teredo Oils, peticionària del projecte RIPOLL, que no consta oficialment denegat, està traçant aliances amb les altres empreses promotores de les prospeccions d’hidrocarburs i l’aplicació del fracking, per replantejar la sol·licitud davant del Govern.

La PAF manté les seves mobilitzacions i aquest dissabte celebrarà una nova assemblea nacional i jornada reivindicativa a Tornabous, a l’Urgell.
Millor vius que fòssils
Persones de contacte: Jaume Moya 600537970, Eudald Rifà 609454725, Maria Campuzano 608092226
PAF2

One response to “LA PAF APORTA AL PARLAMENT ELS INFORMES SOBRE ELS RISCOS DEL FRACKING

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s