Àlaba celebrarà la primera consulta popular contra el fracking

La Plataforma contra el fracking demana al PNB que aclareixi si va a “respectar” la voluntat dels pobles alabesos

alava1

El portaveu de la Plataforma contra el fracking, Mikel Otero, anuncia que les consultes populars sobre la tècnica de fractura hidràulica s’iniciaran el mes que ve a la localitat alabesa de Kuartango, i emplaça el Govern basc a que aclareixi si va a respectar la voluntat de els pobles en què es vagi a celebrar les consultes.

Els membres de la comissió promotora de la iniciativa legislativa popular relativa a la regulació del fracking, han comparegut davant la Comissió de Medi Ambient i Política Territorial del Parlament basc per exposar el seu punt de vista en relació amb el fracking.

Després de recordar el rebuig de la Cambra a la iniciativa legislatura popular presentada a principis d’aquest any, i després de citar la consulta popular celebrada a Legazpi amb el porta a porta ha preguntat al PNB si “l’opinió popular és vàlida”.

Així mateix, ha destacat que el “mapa del rebuig al fracking a Àlaba ocupa la major part al territori” i ha anunciat que el proper mes començaran a celebrar-se les consultes populars. En concret, ha avançat que la primera localitat a acollir aquesta consulta serà Kuartango. “Seria interessant saber si es va a respectar la voluntat dels pobles en els que hi hagi consultes”, ha insistit.

Respecte a la posició del Govern basc respecte al fracking, Otero ha considerat que es basa en la “negació absoluta” i ha criticat que tot i que oficialment es parla d’exploració “per saber el que hi ha” creu que “hi ha decisions ja preses” perquè ” a la rebotiga es parla d’explotació “.

D’altra banda, ha recordat l’oposició del PSOE a la resta de l’Estat a aquesta tècnica de fractura hidràulica, mentre que el PSE “ens ha acusat de crear alarma social després de la pancarta”. “Per què el PSOE demana prohibir el fracking en gairebé tots els llocs i aquí ens acusen els que impulsem aquest rebuig de crear alarma social?”, S’ha preguntat.

Finalment, ha defensat que el gas convencional és un “recurs pobre, que ens va a hipotecar” per això ha advertit que “ens estem equivocant” perquè “el temps i els diners del projecte són recursos valuosos a emprar en altres llocs amb urgència “.

Font: EUROPA PRESS

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s