La PAF exigirà al Govern informació sobre l’estat de les sol·licituds de recerca d’hidrocarburs

CALAF 27-4-13

Membres de les diferents entitats anti-fracking de Catalunya integrades dins la Plataforma Aturem el Fracking es van trobar el passat dissabte 27 d’abril a Calaf per decidir les properes accions. Entre d’altres resolucions, van constatar que tot i les comunicacions públiques fetes, la Direcció general d’Energia i Mines no els ha comunicat cap resolució que suposi la retirada dels permisos de prospecció d’hidrocarburs que les empreses Teredo Oils i Montero Energy van sol·licitar a la Generalitat, i que afecten més de 200.000 ha del territori català. En conseqüència, endegaran una campanya perquè les entitats i els organismes públics afectats siguin informats oficialment i puguin accedir als corresponents expedients administratius.

Per altra banda, van acordar la seva disposició a integrar-se dins la comissió informativa creada al Parlament de Catalunya, amb la voluntat de facilitar tots els informes tècnics, econòmics, jurídics, socials i de salut que han confegit per assolir que es reguli per llei la prohibició de fracking a Catalunya. No obstant, volen evitar que aquesta resolució es demori i no sigui un pretext per donar temps al Govern de l’Estat central perquè blindi aquesta matèria o sigui un mer maquillatge per legitimar una decisió favorable a l’extensió del fracking al territori.

A més, l’assemblea va decidir donar suport i enfortir lligams amb les plataformes espanyoles i franceses creades per lluitar contra el fracking, participant en la marxa convocada el proper 18 de maig a Burgos, amb la trobada amb diputats del 22 a Madrid i amb les forces polítiques que projecten formular una interpel·lació al Parlament europeu.

Així mateix, han convocat unes jornades reivindicatives d’un nou model energètic que tindran lloc a Tornabous (Urgell) el proper 1 de juny i continuar amb la tasca de xerrades informatives al llarg del territori. En aquest sentit, el 26 d’abril van participar en una conferència a Igualada, el 27 d’abril en una xerrada informativa a Tarroja de Segarra i el 8 de maig participaran en unes jornades sobre la fractura hidràulica a Manresa.

Com a cloenda, membres de la PAF es van interessar pel projecte presentat per la multinacional Berkeley Resources per iniciar el procés de recerca d’urani a Calaf i els entorns de l’Alta Segarra i van mostrar la seva voluntat de col·laborar amb l’oposició al projecte.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s