La PAF intensifica les seves accions a la Segarra

 

DaSedóvant els rumors que apunten que el Govern de la Generalitat podria replantejar les autoritzacions per centrar les prospeccions d’hidrocarburs a les terres dels secans de Lleida, la PAF ha decidit intensificar les seves xerrades informatives a les comarques de Ponent. Segons fonts no oficials, el Departament de Territori i Sostenibilitat podria decidir desestimar els projectes de fracking a les comarques humides de la Garrotxa, Ripollès, Osona o Berguedà, per la seva gran afectació sobre la riquesa del paisatge, i optar per centrar la recerca d’hidrocarburs als secans lleidatans.

Per fer front a aquesta amenaça, el sector lleidatà de la PAF ha optat per intensificar les seves xerrades als municipis afectats pel projecte Darwin, promogut per Montero Energy, i actualment aturat des del Govern català. En aquest sentit, s’han realitzat la darrera setmana xerrades informatives a les Piles de Gaià, Calaf, Castellfollit de Riubregós i Sedó (Torrefeta i Florejacs) i, els propers dies, se’n faran a Sant Guim de Freixenet (dijous 25 d’abril), Igualada (divendres 26) i a la Fuliola i a Tarroja de Segarra (dissabte 27), i el mateix dissabte tindrà lloc una trobada nacional de la Plataforma a Calaf.

Per altra banda, la PAF també ha iniciat, en col·laboració amb entitats locals com el Grup de Defensa del Medi Natural de la Segarra o el Fòrum l’Espitllera, una campanya de reivindicació dels valors del paisatge dels secans, amb la distribució del document “Un paisatge per demà” que ha rebut ja l’adhesió d’una dotzena de col·lectius. El passat dimecres 10 d’abril, el document fou lliurat en mà per part de representants de la PAF al Parlament de Catalunya als Consellers Santi Vila, de Territori i Sostenibilitat, i Josep M. Pelegrí, d’Agricultura i Medi Natural.

A hores d’ara, cent vint ajuntaments de Catalunya s’han declarat lliures de fracking, a banda d’una dotzena de Consells Comarcals, entre els què s’hi compten la Segarra, la No

Les Piles

Les Piles

guera, el Solsonès, el Pallars Sobirà i es confia que ben aviat s’hi sumaran l’Urgell i l’Anoia, entre d’altres.

Calaf 14-4-13

Castellfollit

Castellfollit

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s