El ‘fracking’ fractura al PP

 

El mundo.

Lpp‘Ajuntament de València s’oposa a la pràctica de la fracturació hidràulica.
El president del PP a la província de Castelló, Javier Moliner, a favor.

L’Ajuntament de València s’oposa a la pràctica de la fracturació hidràulica per a la investigació i extracció d’hidrocarburs, per tractar-se d’una tècnica considerada “agressiva” amb el medi ambient, segons ha acordat aquest dilluns per unanimitat la Comissió de Medi Ambient en aquest consistori governat pel PP.

Aquesta tècnica consisteix en l’extracció de gas natural introduint grans quantitats d’una barreja composta per aigua, sorra i productes químics que és injectada a alta pressió trencant les roques bituminoses i alliberant el gas natural i altres gasos líquids que estan retinguts.

La decisió, però, contrasta amb el suport que el president del PP a la província de Castelló ia la Diputació, Javier Moliner.

La seva companya de partit, la regidora de Medi Ambient i Desenvolupament Sostenible, Maria Àngels Ramon-Llin, ha manifestat que, com que a Europa ia Espanya no hi ha una regulació d’aquesta tècnica, el “principi de precaució” els ha portat a aprovar aquest acord, en tant “els dubtes generats per la controvèrsia quedin definitivament aclarides”.

Segons Ramón-Llin, en l’aprovació d’aquest acord ha influït “de manera decisiva” un informe emès al juny de 2011 per la Comissió de Medi Ambient, Salut Pública i Seguretat Alimentària del Parlament Europeu.

L’informe conclou que la fracturació hidràulica produeix una “emissió de contaminants a l’atmosfera, contaminació de les aigües subterrànies, fuites de líquids de fracturació i descàrregues no controlades d’aigües residuals, així com la utilització de més de 600 productes químics per alliberar el gas natural “.

La delegada de Medi Ambient ha precisat que, en alguns Estats de la Unió Europea, han aprovat moratòries que paralitzen l’ús d’aquesta tècnica “agressiva”.

Als Estats Units, ha afegit, la seva utilització en els últims anys ha ocasionat “greus problemes”, com la contaminació del sòl i el subsòl amb gasos i substàncies químiques que afecten les aigües subterrànies i superficials.

Ramon-Llin ha manifestat que, d’acord amb el programa electoral del PP, aposten pel foment d’energies alternatives, és a dir, de tecnologies netes per a l’obtenció d’energia mitjançant fonts d’origen renovable.

Per tant, ha explicat en un comunicat, era necessària l’aprovació d’una proposta contrària a la pràctica de la fracturació hidràulica.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s