La PAF s’ha reunit amb els diferents partits al Parlament

Parlament_de_Catalunya_façana

El dia 5 d’abril la comissió política de la Paf s’ha reunit amb tots els grups parlamentaris, del parlament de Catalunya per tal d’expressar el neguit per la situació en la que es troben els permisos, després de l’inici de l’expedient de denegació de tres d’aquests permisos.

Damunt de la taula hi ha l’al•legació que ha presentat Teredo Oil al permís Ripoll, el desconeixement de l’estat actual dels permisos Leonardo i Darwin i la proposició de Llei per la prohibició del fracking, que es debatrà el dia 10 d’abril. A més de la preocupació per la resta de permisos que afecten el Segrià, territoris de la Franja, la Ribagorça i el nord de Castelló.

Referent a l’al•legació i l’estat actual dels expedients de denegació, des del parlament no s’ha facilitat cap tipus informació. Aquest fet reafirma l’opacitat que envolta aquests permisos. Cal recordar que la PAF no ha pogut tenir accés a cap altra informació que l’anunci de sol•licitud publicat d’DOGC.

Per altra banda ha estat molt preocupant constatar que la proposició de llei per la prohibició del fracking a Catalunya pot no tenir el recolzament parlamentari suficient. ICV, C’s i la Cup són favorables a la seva aprovació, ERC no té definida la posició i CIU i el PP han presentat una esmena a la seva totalitat.

Cap comissió parlamentària o grup d’experts ja no pot excusar l’absència de legislació d’aquesta tècnica. Existeixen suficients estudis contrastats de la comissió Europea o dels EEUU, el coneixement que es té de la tècnica és molt alt. Les afectacions del fracking sobre la salut de les persones i el medi natural són greus i inevitables.

És preocupant com els representants polítics menystenen les conseqüències que comporta el fracking. No es tracta només de modificar o embrutar el paisatge, sinó de transformar el medi rural i agrari en una indústria bruta i pesada. Transformar el territori i fer-lo irrecuperable per l’activitat agrícola.

Es preocupant, constatar de nou, la inoperància del parlament català davant de la problemàtica que suposa el canvi de paradigma energètic. En aquest sentit els hem animat a que iniciïn un debat seriós i rigorós sobre el canvi de model energètic deixant de banda els recursos fòssils.

Els membres de Riudaurajunts-PAF han repartit uns dossiers amb el redactat del compromís de Bover, i on també se’ls recorda el compromís d’Orís i el que properament es signarà a Agramunt, concretament el dia 13 d’abril.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s