Santi Vila diu que “la Generalitat no és simpatitzant del fracking”

santivilaEl Conseller de Territori i Sostenibilitat manifesta que “…l’activitat del fracking a Catalunya té molt poc interès, especialment tenint en compte el nostre model de país (…) per la qual cosa no és especialment simpatitzant d’aquesta pràctica, al contrari…”.

4 responses to “Santi Vila diu que “la Generalitat no és simpatitzant del fracking”

 1. A la sessió, que començarà dimecres de la setmana vinent a les 10 del matí amb la sessió de control al govern i al president, també es farà el debat de totalitat de dues proposicions de llei, una d’ICV-EUiA sobre la prohibició de prospeccions i explotacions d’hidrocarburs no convencionals per mitjà de fracturació hidràulica, el que es coneix per ‘fracking’

  PROPOSICIÓ DE LLEI DE PROHIBICIÓ DE PROSPECCIONS I EXPLOTACIONS DE HIDROCARBURS NO CONVENCIONALS PER MITJÀ DE FRACTURA HIDRÀULICA (FRACKING)

  Palau del Parlament, 17 de desembre de 2012

  Grup Parlamentari d’Iniciativa per Catalunya Verds – Esquerra Unida i Alternativa (ICV-EUiA)

  Ref.: 202DCL17121200023

  A LA MESA DEL PARLAMENT
  Dolors Camats Luis, Portaveu, Juan Miguel Mena Arca, diputat, Salvador Milà Solsona, diputat, Marc Vidal Pou, diputat, Sara Vilà Galan, diputada, Laura Massana Mas, diputada del Grup Parlamentari d’Iniciativa per Catalunya Verds – Esquerra Unida i Alternativa, d’acord amb el que estableix l’article 100.b del Reglament del Parlament, presenten la proposició de llei proposició de llei de prohibició de prospeccions i explotacions de hidrocarburs no convencionals per mitjà de fractura hidràulica (fracking) acompanyada de la documentació següent:

  – La memòria justificativa que expressa els antecedents necessaris per a poder-se pronunciar
  – L’exposició de motius
  – El text articulat

  ARTICLE 1.- Queda prohibida, a tot el territori de Catalunya, la realització d’activitats de prospecció, exploració, investigació o explotació d’hidrocarburs i gasos de roca i no convencionals, que suposin –en tot o en part- la utilització de les tècniques de fractura hidràulica amb injecció d’aigua o d’altres additius químics
  ARTÍCLE 2.- La utilització de les tècniques referides a l’article 1 serà considerada com una activitat i un ús del sòl prohibit en tota classe de sòl dins del territori de Catalunya, a efectes de planificació territorial i d’aplicació de la legislació d’urbanisme i reguladora de les activitats.
  DISPOSICIÓ TRANSITÒRIA ÚNICA.
  La prohibició continguda en aquesta llei serà d’aplicació als permisos o peticions d’autorització per realitzar investigacions, prospeccions o explotacions que estiguin actualment en tràmit, així com la suspensió de les autoritzacions que s’hagin pogut concedir amb anterioritat a l’entrada en vigor d’aquesta llei.
  DISPOSICIÓ FINAL PRIMERA. ENTRADA EN VIGOR
  1.- La present llei entrarà en vigor el dia següent a la seva publicació al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.
  2.- Els preceptes que eventualment comportessin la realització de despeses amb càrrec als Pressupostos de la Generalitat, produeixen efectes a partir de l’entrada en vigor de la llei de pressupostos, corresponent a l’exercici pressupostari immediatament posterior a l’entrada en vigor d’aquesta llei.

 2. Les associacions de veins d’Olot en contra del Fracking
  Font: http://elgarrotxi.cat/les-associacions-de-veins-dolot-en-contra-del-fracking/
  Publicat el 2 abril 2013
  Manifest: Els representants de les Associacions de Veïns sota signants, preocupats per que la intenció de realitzar prospeccions destinades a una possible extracció de combustibles fòssils a la zona de Riudaura, puguin donar lloc a l’aplicació de tècniques molt agressives amb el territori, hem decidit fer públic el nostre rebuig a unes actuacions que si més no, representen un risc important de contaminar un dels elements més valuosos del nostre entorn: l’entorn natural que ens permet viure una vida de qualitat i que es preveu com a font d’ingressos econòmics sostenibles. No volem que aquest entorn, que es l’herència que deixarem a les generacions futures, es posi en perill per tal d’explotar una font energètica que no solucionarà el futur i que en canvi, representa un important risc de destrucció del nostre estimat entorn natural.

  Desprès d’una trobada conjunta d’aquestes entitats i d’organitzar un acte on s’han convidat experts en el tema que ens han informat dels detalls tècnics i les possibles conseqüències mediambientals d’aquest tipus d’explotacions, hem decidit fer arribar als mitjans de comunicació el present manifest.

  Associació de Veïns de Sant Roc
  Associació de Veïns de Benavent
  Associació de veïns del barri de Sant Francesc
  La Federació d’Associacions de Veïns d’Olot
  Associació de Veïns de les Fonts
  Associació de Veïns i Veïnes de l’antic territori Històric de l’Alou de Sant Cristòfol de les Fonts
  Associació de Veïns de Sant Ferriol
  Junta Veïnal de Batet de la Serra
  Associació de Veïns dels Desamparats
  Associació de veïns del barri de La Caixa
  Associació de veïns del Barri del Morrot-Pla de Baix
  Associació de Veïns de Montolivet Olot

 3. L’Ajuntament d’Argelaguer aprova la moció de rebuig al “fracking”

  Publicat el 4 abril 2013
  http://elgarrotxi.cat/lajuntament-de-argelaguer-aprova-la-moci-de-rebuig-al-fracking/
  En el passat ple de l’Ajuntament d’Argelaguer, que es va celebrar el dia 20 de març, es va aprovar una moció de rebuig a la investigació d’hidrocarburs mitjançant la fractura hidràulica (fraking).

  Per altra banda, el dia 30 de març l’ajuntament d’Argelaguer, conjuntament amb Argelaguer en transició, va organitzar una conferència a la sala d’actes de l’ajuntament sobre “Els perills del fracking a Catalunya”, amb el conferenciant Llorenç Planagumà i Guàrdia, geòleg, membre del Centre per a la Sostenibilitat Territorial (CST) i col•laborador d’Alba Sud.

 4. Juan Lejarza
  La Plataforma RiudauraJunts contra el Fracking visitarà el Congres dels Diputats.
  Esquerra Unida i Alternativa (EUiA) s’ha reunit amb la Plataforma RiudauraJunts contra el Fracking per planificar accions a nivell estatal.
  Joan Josep Nuet, diputat al Congreso i coordinador d’Esquerra Unida i Alternativa (EUiA) s’ha reunit el 3 d’abril de 2013 amb la Plataforma RiudauraJunts contra el Fracking per planificar possibles accions a nivell estatal per aturar les intencions extractivistes a les zones sota l’amenaça d’aquesta perillosa pràctica. En breus setmanes la Plataforma visitarà el Congres dels Diputats per posar en coneixement dels representants polítics els perills i les alternatives al fracking. Joan Josep Nuet ha tramés el suport del Grup Izquierda Unida Plural (IU-ICV-EUiA-CHA) a la lluita de la Plataforma i a tots aquells que avui defensen un model energètic basat en les energies renovables.
  http://llierca.wordpress.com/2013/04/04/la-plataforma-riudaurajunts-contra-el-fracking-visitara-el-congres-dels-diputats/#comment-2564

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s