ELS ALCALDES DELS MUNICIPIS AFECTATS PEL FRACKING FIRMARAN DISSABTE UN COMPROMÍS DE REBUIG AL FRACKING.

Cartell_oris copiaLa Plataforma Aturem el Fracking (PAF) ha convocat als alcaldes dels municipis inclosos en els permisos d’explotació d’hidrocarburs anomenats RIPOLL i LEONARDO, el pròxim dissabte 23 de març a les 17h a l’Ajuntament d’Orís (Osona) en una trobada on es signarà el Compromís d’Orís on es manifesta el rebuig al fracking i, a la vegada, el suport a l’urgent canvi de model energètic basat en les energies renovables.

Estan convocats en aquest acte els presidents dels Consells Comarcals del Bages, del Berguedà, de la Garrotxa, d’Osona i del Ripollès, i totes les alcaldesses i alcaldes dels municipis afectats per aquests permisos d’exploració; en total 64 municipis.

L’acte començarà amb l’alcalde d’Orís, Arnau Basco, que donarà la benvinguda, tot seguit parlaran breument el president del Consell Comarcal del Ripollès, Miquel Rovira, i l’alcaldessa de Riudaura, Eulàlia Massa. Tancarà l’acte Sergi Solà, president del GDT i membre de la Plataforma Aturem el Fracking. Es llegirà el Compromís i a continuació els presents signaran els respectius llibres, mentre una coral anima l’estona. Finalment tots els presents sortiran a la porta de l’Ajuntament per fer la fotografia oficial.

La iniciativa d’aquesta trobada pretén enllaçar la mobilització ciutadana i els càrrecs electes del territori afectats per l’amenaça del fracking i, junts, manifestar el nostre malestar i les nostres pors per les raons i conseqüències dels projectes d’explotació d’hidrocarburs a Catalunya. La PAF sabem que l’èxit puntual de la retirada del permís RIPOLL és gràcies a que el territori ha aixecat la veu i s’ha posicionat clarament en contra. El compromís d’Orís serà un pas clar i definitiu en aquest sentit. La Generalitat ha de valorar les reclamacions de la ciutadania i del territori alhora de permetre aquest tipus d’investigació i no deixar la decisió final al govern de Madrid.

S’ha de transformar l’amenaça del fracking, amb la mobilització popular i la complicitat de les administracions més vinculades al territori, en una oportunitat de transició a les energies renovables,descentralitzades i no dependents de les grans multinacionals. Aquest és el repte cap a una veritable sobirania energètica i esdevindrà dinamitzador econòmic en el camí vers la sortida de la crisi.

Per altre banda la PAF també vol mostrar la seva satisfacció per totes les mocions municipals i territorials que proclamen els territoris lliures de Fracking i que s’han aprovat al llarg del país. Ja són més de 70 municipis, la gran majoria amb el vot unànime de tots els regidors presents, i cada dia se’n sumen de nous.

La PAF dels territoris afectats pel permís DARWIN ha convocat el 13 d’abril a Agramunt el mateix acte amb les alcaldesses i alcaldes dels respectius municipis afectats.

Millor vius que fòssils!

 

2 responses to “ELS ALCALDES DELS MUNICIPIS AFECTATS PEL FRACKING FIRMARAN DISSABTE UN COMPROMÍS DE REBUIG AL FRACKING.

  1. Retroenllaç: La Generalitat denega els permisos ‘Darwin’ i ‘Leonardo’ sol·licitats per Montero Energy Coorp. SL. | Plataforma Aturem el Fracking·

  2. Front comú de municipis i consells comarcals contra el fracking

    Ens de la Garrotxa, el Ripollès, Osona, Bages i el Berguedà signen un manifest contra aquesta tècnica “agressiva”

    23.03.2013

    ACN | ORÍS Una cinquantena de municipis i consells comarcals de la Garrotxa, el Ripollès, Osona, el Bages i el Berguedà han fet front comú contra el fracking. Tots ells han signat un manifest, batejat com el ‘Compromís d’Orís’, reclamant una llei que prohibeixi la fractura hidràulica al territori i que s’impulsi un canvi de model energètic que deixi enrere la dependència dels hidrocarburs. Els afectats pels projectes d’investigació ‘Ripoll’ i ‘Leonardo’ creuen que la decisió del Govern de tirar enrere els permisos és una “petita victòria”, però que no abaixaran la guàrdia perquè l’Estat pot autoritzar les prospeccions. Diuen que allò que es vol és “escurar al plat” perquè al subsòl no hi ha grans bosses de gas.

    Argelaguer, Sales de Llierca, Sant Jaume de Llierca, Montagut i Oix, Tortellà, Les Planes d’Hostoles, Sant Feliu de Pallerols, Sant Aniol de Finestres, Besalú, Beuda, Maià de Montcal, Sant Ferriol, Olot, Castellfollit de la Roca, Les Preses, Riudaura, Sant Joan les Fonts, La Vall de Bianya, La Vall d´en Bas, Mieres, Santa Pau, Garrotxa, Girona, Lleida, Tarragona, Barcelona, Catalunya, Espanya, Lejarza ICV-EUiA

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s