La Generalitat retira el permís de prospecció “Ripoll” a la britànica Teredo Oils Ltd.

La Generalitat ha emès un comunicat de premsa fa uns moments en que notifica la retirada del permís de prospeccions anomenat “Ripoll” a l’empresa britànica Teredo Oils Ltd per incompliment de les clàusules del permís. L’empresa volia utilitzar el fracking o tècniques anàlogues a la Garrotxa, Osona i Ripollès.

El motiu al·legat és que l’empresa no ha presentat el pla anual de labors de l’any en curs. Ara l’empresa té 15 dies per presentar al·legacions. Si no en presenta o si aquestes no demostren la seva falta de responsabilitat, la retirada del permís serà “ferma”.

A sota us adjuntem el comunicat que la Generalitat ha fet a través de la web oficial .

Comunicat del Departament d’Empresa i Ocupació en relació al permís d’investigació d’hidrocarburs ‘Ripoll’

Davant de l’incompliment per part del titular de les condicions establertes en l’autorització, el Departament d’Empresa i Ocupació ha iniciat el procediment d’extinció del permís d’investigació d’hidrocarburs ‘Ripoll’, atorgat a l’empresa Teredo Oils Limited. Això significa que el Departament d’Empresa i Ocupació ha decidit deixar sense efecte l’autorització atorgada el passat mes d’octubre, un cop finalitzi el procediment abans esmentat. El permís ‘Ripoll’  autoritzava l’empresa Teredo Oils Limited a investigar l’existència d’hidrocarburs en el subsòl d’una àrea de 51.200 hectàrees de les comarques de la Garrotxa, Osona i el Ripollès.
L’empresa no ha presentat el pla anual de labors corresponent a l’any en curs, document preceptiu que ha de ser autoritzat per la Direcció General d’Energia, Mines i Seguretat Industrial. Aquest és un motiu suficient per a retirar-li el permís. El Departament ha comunicat la seva decisió a l’empresa i als ajuntaments afectats. L’empresa té dret a presentar al·legacions en un termini de quinze dies. Si no ho fa o si aquestes al·legacions no demostren la falta de responsabilitat de l’empresa en l’incompliment de les seves obligacions, l’extinció de l’autorització d’investigació serà ferma.

Font: Gencat

3 responses to “La Generalitat retira el permís de prospecció “Ripoll” a la britànica Teredo Oils Ltd.

 1. Anul·len el permís per buscar gas a la Garrotxa i al Ripollès. L’empresa Teredo Oils té 15 dies per recórrer la decisió del Departament d’Empresa i Ocupació
  Diari de Girona (DdG) GARROTXA OLOT | XAVIER VALERI Empresa i Ocupació ha deixat sense efecte el permís Ripoll, que permetia a l’empresa Teredo Oils buscar hidrocarburs a la Garrotxa i el Ripollès. El motiu de l’anul·lació del permís és el fet que l’empresa Teredo Oils no va presentar el pla anual de labors en el termini exigit pel Departament d’Energia i Mines. Les previsions de treball s’havien de presentar abans del 5 gener. L’extinció del permís encara no és ferma, perquè Teredo Oils pot presentar-hi al·legacions en els propers quinze dies. Ara bé, si ho fa, ha de demostrar que l’empresa no és responsable d’haver incomplert l’obligació de presentar el pla de labor.
  L’autorització es va concedir per sis anys. En un principi, Teredo Oils havia de pagar una fiança inicial de 5,8 milions d’euros (MEUR), però el Govern li va rebaixar la garantia a un dipòsit inicial de 200.000 euros. L’autorització Ripoll abastava 51.200 hectàrees de la Garrotxa, el Ripollès i Osona. Els municipis de la Garrotxa que han quedat lliures de prospeccions són Riudaura, Olot, Santa Pau, la Vall d’en Bas, les Preses i Sant Feliu de Pallerols. Els del Ripollès són Campdevànol, Les Llosses, Ogassa, Ribes de Freser, Ripoll, Sant Joan de les Abadesses, Sant Pau de Segúries i Vallfogona de Ripollès. Tots els ajuntaments afectats i l’empresa Teredo Oils han rebut el comunicat d’Energia i Mines.
  El termini estava establert en l’autorització de prospeccions emesa per Energia i Mines a l’octubre del 2012. Fa pocs dies la Plataforma Riudaura contra el Fracking va presentar un recurs, en el qual va demanar l’extinció del permís Ripoll per la manca de presentació del pla de labors.
  La portaveu de la Plataforma contra el fracking, Blanca Gómez, ha assenyalat que continuaran les accions contra el fracking. Segons ella, l’empresa encara disposa de 15 dies per presentar al·legacions. “Cal molta prudència”, ha dit. A més, ha indicat que continuaran les accions perquè la Generalitat també deixi sense efecte els permisos Leonardo a la Segarra i Darwin a Osona.
  la Platafoma Atrurem el fracking d’àmbit català ha qualificat “de gran victòria” la decisió del Govern. Han definit de punt d’inflexió l’anul·lació del permís de cara a la resta de sol·licituds.
  L’anul·lació del permís deixa sense efecte les previsions anunciades pel gerent de Teredo Oils, Philip Paris, que preveien l’inici de les prospeccions a Riudaura per abans de l’estiu i tot seguit a Vallfogona del Ripollès i Sant Joan de les Abadesses.
  El permís Ripoll va generar una gran mobilització contra el fracking a la Garrotxa i el Ripollès. En ambdues comarques es van crear plataformes que han organitzat una multiplicitat d’actes de protesta. També va generar una varietat d’adhesions polítiques. C’s, ICV-EUiA, CiU, ERC i PSC van ser a Riudaura per exposar el seu compromís contra el fracking.
  http://llierca.wordpress.com/2013/03/16/anul%C2%B7len-el-permis-per-buscar-gas-a-la-garrotxa-i-al-ripolles/

 2. Retroenllaç: La Generalitat denega els permisos ‘Darwin’ i ‘Leonardo’ sol·licitats per Montero Energy Coorp. SL. | Plataforma Aturem el Fracking·

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s