Teredo Oils anuncia que començarà les perforacions amb fracking abans de l’estiu

Antic pou a Riudaura

Antic pou a Riudaura

L’empresa que ha obtingut de la Generalitat el permís per iniciar la recerca d’hidrocarburs a la Garrotxa ha manifestat la seva intenció de perforar a la zona de Riudaura abans de l’estiu, encara que el permís no ho contempla fins d’aquí a tres anys.

Teredo Oils, l’empresa que ha obtingut un permís per realitzar cates i prospeccions a la zona de la Garrotxa amb la intenció de detectar jaciments de gas, ha admès en una entrevista a Girona TV realitza a Philip Paris Eastern, director general de l’empresa , que el mètode a utilitzar serà el tan temut ‘fracking’ encara que amb matisos, ja que assegura que no s’injectaran productes tòxics, només sorra i aigua a pressió. No obstant això, admet que els fangs procedents de les maniobres si són tòxics i per tant necessiten un tractament específic posterior.

A Riudaura, l’empresa aprofitarà part de la instal·lació obsoleta que es troba en el subsòl des dels anys seixanta ja que és la zona on estimen pot trobar un gran jaciment de gas, al qual seria relativament senzill accedir, de manera que, en opinió de Teredo Oils, no s’haurien d’utilitzar productes químics agressius amb el medi ambient.

Teredo Oils, l’empresa que té el permís per fer prospeccions de gas a la Garrotxa, el Ripollès i Osona, té previst estar perforant a Riudaura abans de l’estiu, el que, segons el permís oficial no podria fer fins l’any 2016. Aquestes intencions les ha revelat el mateix director general de l’empresa, que també diu que usaran el mètode del “fracking”.

Unes afirmacions realitzades a la televisió de Girona (vídeo, minut 42), que contrasten amb l’opinió de la plataforma ciutadana contra la fractura hidràulica, que asseguren que no es poden fer servir tècniques de ‘fracking’ sense productes químics, el que a la zona de la Garrotxa es posaria en greu perill els aqüífers naturals. Igualment, els ecologistes recorden que, malgrat que el permís atorgat és vàlid només per realitzar prospeccions, l’alt directiu de l’empresa queda en evidència en afirmar que extrauran gas abans de l’estiu. Per aquest motiu, demanem la immediata intervenció de la Generalitat.

Font: Tele Girona

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s