El PP, UPyD i el PNB votaran aquest dijous al Congrés a favor del fracking

Ministro Soria

El PP, UPyD i el PNB votaran aquest dijous al Ple del Congrés en contra de la moció de Izquierda Plural (IU-ICV-CHA) que advoca per la prohibició de la tècnica de fractura hidràulica o ‘fracking’ al · legant que és una possibilitat que cal estudiar per les seves “potencials beneficis”.

Més informació aquí

Podeu seguir el Ple del Congres dijous al matí aquí

One response to “El PP, UPyD i el PNB votaran aquest dijous al Congrés a favor del fracking

 1. Grup ICV-EUiA-Argelaguer-Garrotxa
  Hydraulic Fracturing (fracking)
  NoFracturaHidraulica Riudaura

  http://www.naciodigital.cat/lagarrotxa/noticia/10855/teresa/jorda/pobles/tenen/dret/deure/resistir/contra/fracking
  Teresa Jordà, des del Congrés espanyol: «Els pobles tenen el dret i el deure de resistir contra el fracking»
  Teresa Jordà: «Els pobles tenen el dret i el deure de resistir contra el fracking»
  La diputada de Ripoll intervé al Congrés espanyol amb la samarreta groga de la plataforma de Riudaura. El PP tombarà avui la prohibició del fracking.
  La diputada ripollesa Teresa Jordà va defensar aquest dimecres des de la tribuna del Congrés espanyol la prohibició del fracking al conjunt de l’Estat. Ho va fer amb la samarreta groga de la plataforma Riudaura Junts que des d’aquest municipi de la Garrotxa encapçala la lluita contra els projectes per extreure hidrocarburs a diverses comarques de la Catalunya interior entre les quals el Ripollès i Osona.

  Jordà va afirmar que “la tècnica del fracking suposa la utilització de substàncies tòxiques com el benzè, el plom i altres productes químics que han estat catalogats com cancerígens” i provoca “la contaminació de l’aire, d’aqüífers i de les vides que en depenen, així com l’alteració d’importants ecosistemes”.

  Davant del que considera una “injustícia” va afirmar que “els pobles tenen el dret i el deure de practicar la insubmissió i la resistència”. “I no tinguin cap dubte que ho faran, en defensa del seu territori i de les seves famílies. Com ho està fent Riudaura a la comarca de la Garrotxa” va afegir. En aquest sentit va lamentar que l’Estat espanyol impulsi el fracking “quan en la majoria de països europeus i en diversos estats dels EUA es prohibeix i quan el Parlament europeu adverteix sobre riscos potencials i la necessitat de la seva regulació”. De fet, va anar més enllà, i va preguntar a la bandada popular si les empreses que se’n beneficien també els financen amb els seus sobresous en referència al cas Bárcenas de presumpte corrupció.

  El PP vetarà la prohibició del fracking

  En el ple d’aquest dijous el Congrés espanyol votarà una proposta de la Chunta Aragonesista, que forma part del grup d’Esquerra Unida i Iniciativa per Catalunya, per tal de prohibir definitivament el fracking a l’Estat espanyol. Una moció que el PP tombarà juntament amb UPyD i el PNB. CiU, per la seva banda, va presentar una esmena de substitució per tal que abans de vetar aquesta tècnica hi hagi un informe d’experts sobre els riscos i impactes potencials. Així mateix, reclamen que sigui la Unió Europea qui reguli la qüestió.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s