El Conseller de Territori, Santi Vila, es mostra favorable a autoritzar el fracking

A la passada sessió informativa de la Comissió de Territori i Sostenibilitat, el conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, es mostrà favorable a autoritzar les prospeccions d’hidrocarburs amb la tècnica de fracking.

santi vila

Davant la pregunta de la portaveu d’ICV-EUiA a la Comissió, sobre quin és el posicionament del Govern amb el fracking (vídeo, minut 14:30), el Conseller Santi Vila respon amb certa ambigüitat (vídeo, minut 7:45). Tot i que el seu departament no és el responsable de les concessions, diu que es seguirà amb la línia d’aprovar les llicències per fer prospeccions amb mesures correctores i fiances.

Des de la PAF volem recordar al Conseller que la fase de prospecció no és una simple investigació i no és pas innòcua pel medi ambient, ja que per determinar el rendiment del jaciment de gas s’ha d’injectar el còctel químic. Per altra banda, les fiances que es puguin demanar, poden servir per reparar impactes “superficials”, sobre la coberta vegetal o sobre el paisatge, com molt bé afirma, però no poden reparar ni compensar la possible contaminació d’aqüífers i aigües superficials de forma permanent.

També cal esmentar la necessitat de fer l’Estudi i informe d’impacte i integració paisatgística segons la Llei 8/2005, de protecció, gestió i ordenació del paisatge.  La Comissió Europea també va deixar clar que els projectes d’hidrocarburs no convencionals, inclosos els de prospecció, estan subjectes a l’Aval·luació d’Impacte Ambiental. Per ara, no tenim constància que s’hagi iniciat el tràmit.

One response to “El Conseller de Territori, Santi Vila, es mostra favorable a autoritzar el fracking

  1. Retroenllaç: El Govern dels savis | Giliet de Florejacs·

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s