Aquest cap de setmana, informa’t sobre el fracking

T’explicarem que és, en parlarem i desvetllarem coses que potser encara no saps. Hi han xerrades arreu de Catalunya: Sant Celoni, Berga, Castellserà, Olot i l’Hospitalet. Consulta la nostra agenda per més detalls.  Bon cap de setmana!calendari

One response to “Aquest cap de setmana, informa’t sobre el fracking

 1. Ripoll Nova plataforma contra el ´fracking´
  Sis associacions recolliran firmes conjuntament i presentaran al·legacions per evitar que tirin endavant les extraccions de petroli
  GIRONA | R.V.E. La secció del Ripollès de la Plataforma Aturem el Fracking (PAF) es va constituir divendres en una trobada a la qual van assistir una seixantena de persones, com a membres d’entitats ecologistes, partits polítics i persones a títol individual. La secció s’organitzarà en diverses comissions de treball, com ara la tècnica, d’informació o divulgació, entre d’altres; a les quals les persones es van apuntar segons els seus interessos.
  Un grup de sis entitats ecologistes gironines van anunciar ahir en un comunicat que faran un front comú contra les prospeccions d’hidrocarburs a la Costa Brava que pretén dur a terme l’empresa Seabird Exploration, després que el Ministeri d’Indústria autoritzés aquesta activitat, que es duria a terme per investigar si es troba petroli en punts determinats de la costa. Les entitats, que tenen des del dia de la publicació del permís al Butlletí Oficial de l’Estat (BOE) un termini de dos mesos per presentar al·legacions, van informar que estudiaran la documentació del projecte per poder denunciar quins són els impactes que podria patir la Costa Brava amb aquesta activitat.
  Segons aquestes tres organitzacions, les prospeccions sísmiques posarien en perill la biodiversitat marina, alhora que també produeixen danys acústics sobre els peixos, cefalòpodes, cetacis i coralls. A més, van informar que ja s’han detectat errors i informació poc acurada sobre les poblacions afectades.
  Les entitats van explicar que en pocs dies iniciaran una recollida de firmes amb l’objectiu de “demostrar l’oposició davant d’aquests tipus de projectes de la ciutadania en general”. L’acció es coordinarà a través del portal change.org, organitzada per les entitats Ecologistes en Acció, la Institució Altempordanesa per la Defensa i Estudi de la Natura (IAEDEN), Projecte NINAM, l’Associació de Naturalistes de Girona, el GEPEC-EdC i l’Associació per a la Defensa dels Drets dels Animals.
  El Ministeri d’Indústria té obert de moment un període de dos mesos perquè les entitats i persones afectades puguin presentar al·legacions abans que es decideixi si finalment concedeix els permisos a Cairn Energy.
  Moció d´ERC i ICV a Llançà contra les prospeccions d´hidrocarburs al golf
  LLANÇÀ | C.V. ICV i Unió Llançanenca-AM de Llançà han acordat una moció que es debatrà al ple de demà on volen que s’acordi mostrar el rebuig de l’Ajuntament a l’atorgament de permisos d’investigació d’hidrocarburs a la zona del Cap de Creus i que es revoquin les sol·licituds de permisos. 
  Ambdós grups es mostren preocupats pel perjudici que pot causar al medi natural i el risc que copmorta la possibilitat que l’empresa Capricorn Spain S.L obtingui els permisos per fer prospeccions per intentar localitzar hidrocarburs al golf de Lleó. Esperen rebre el suport de tots els grups al ple per mostrar el rebuig de l’Ajuntament a l’atorgament dels permisos d’investigació d’hidrocarburs a la zona del Cap de Creus; i instar que es procedeixi a revocar les sol·licituds de permisos presentats. Una moció similar s’espera presentar a altres poblacions o al Consell Comarcal. 
  D’altra banda, ULL ha informat que Llançà ha rebut per part del Jutjat Contenciós Administratiu número 2 de Girona, la notificació que se’ls ha interposat un recurs contenciós, com altres poblacions, per l’acord de declarar el municipi territori català lliure.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s