Unió de Pagesos s’adhereix a la PAF per evitar “una nova agressió” a l’espai agrari

Lleida.- L’organització agrària considera que la fractura hidràulica “utilitzarà sòl ara dedicat a l’activitat agrícola, degradarà el paisatge i competirà per l’aigua”

Unió de Pagesos s’ha adherit a la Plataforma Aturem el Fracking, que s’oposa al procediment d’extracció de gas i petroli del subsòl mitjançant la injecció a pressió d’algun material en el terreny, generalment aigua amb sorra i productes químics, i que pot comportar, entre altres conseqüències, la contaminació dels aqüífers i atmosfèrica i moviments sísmics. El Consell Nacional del sindicat va aprovar el 12 de gener passat adherir-se a la plataforma considerant que la fractura hidràulica, també coneguda com a ‘fracking’, “suposarà una nova agressió a l’espai agrari ja que utilitzarà sòl ara dedicat a l’activitat agrícola, degradarà el paisatge i competirà per l’aigua”, a més d’ocasionar altres afectacions en el medi.

Des del sindicat han remarcat el paper “fonamental” de l’espai agrari al territori català -reconegut en els plans territorials vigents- sobretot  per al manteniment de la biodiversitat, “ja que actua com a connector ecològic i és generador de paisatges”. Unió de Pagesos també ha destacat que “a més de proporcionar aliments de qualitat per a la població, les àrees agrícoles donen identitat al territori i els seus habitants”.

L’acord de Govern d’autorització a fer prospeccions no regula el procediment que s’ha de seguir per fer-les en les finques privades, encara que sí queda recollit en la llei d’expropiació forçosa. Aquesta, que data del 1954, estableix que el propietari ha de permetre que es duguin a terme els treballs però s’ha d’haver tramitat prèviament el procediment d’ocupació temporal.

Altrament, la llei 18/2001 d’Orientació agrària preveu que el Departament d’Agricultura ha d’emetre un informe vinculant i previ sobre els efectes que els projectes poden ocasionar en el funcionament normal de l’activitat de les explotacions agràries que puguin resultar afectades.

uniopagesos500

Font: ACN

One response to “Unió de Pagesos s’adhereix a la PAF per evitar “una nova agressió” a l’espai agrari

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s