“PETROLI, FRACKING, EL RIPOLLÈS I CRISI AMBIENTAL” 19/01/13

Amb aquest títol tan llarg i pompós ens vam aplegar una cinquantena de persones al bar l’Obrador de Ripoll, el dissabte 19 de gener de 2013, per tal d’informar a la gent de l’autorització “Ripoll” d’”investigació d’hidrocarburs” i que afecta al Ripollès, Garrotxa i Osona, aprovada l’octubre de 2012 pel Govern de la Generalitat de Catalunya.

En la xerrada, en Ferran Gonzàlez i Prat, biòleg i membre del GEDENA-Ripollès, entitat naturalista i ecologista fundada l’any 1981 i adherida a la Plataforma Aturem el Fracking, a més d’informar als assistents dels perills de la fractura hidràulica, o fracking, per a la prospecció d’hidrocarburs, també va voler fer incís en la dependència del petroli, les amenaces que l’explotació d’aquest recurs fòssil comporta, i la necessitat d’un canvi de model, no només energètic, sinó global.

Es va recordar que malgrat antigues prospeccions que ja s’havien fet al Ripollès i Garrotxa, i en què es coneix de ben antic la presència de petroli i gas, l’autorització actual implica necessàriament que s’hagi d’aplicar la tècnica del fracking, per molt que les autoritats catalanes vulguin entossudir-se en fer veure que no. En l’acte es va alertar dels contraatacs que hi hauria per a calmar a la gent que tranquils, que no farien pas fracking, o que ja ho farien molt bé i de forma segura. I no van faltar ni dos dies perquè aquest dilluns 21 de gener el delegat de la Generalitat a Girona, i el Consell Comarcal del Ripollès convoquessin una reunió amb els alcaldes del Ripollès, i els de Sant Quirze de Besora i Montesquiu, per tal de “tranquil·litzar-los” i dir-los que només han autoritzat “investigar” sense aplicar fracking.

També es va comentar la proposta Yasuni-ITT de l’Equador per “deixar el petroli sota terra”, i encara que aquí la situació sigui diferent i no es demanin compensacions, si que es van remarcar els beneficis que la terra ja està donant al territori i que la prospecció d’hidrocarburs pot posar en perill.

A l’acte també es va convidar a l’Eudald Rifà, del GDT, com a membre fundador de la Plataforma Aturem el Fracking, que va explicar el procés de formació de la Plataforma Aturem el Fracking, i les actuacions que s’estan duent a terme. I també van venir a donar suport els companys de “RiudauraJunts contra el Fracking”, els quals van explicar la seva experiència. I amb els assistents va tenir lloc un interessant debat que va concloure amb el compromís de convocar a bona part dels assistents per a la constitució d’una assemblea que englobi els municipis del Ripollès, dins la Plataforma Aturem el Fracking.

fracking

2 responses to ““PETROLI, FRACKING, EL RIPOLLÈS I CRISI AMBIENTAL” 19/01/13

  1. És una vergonya. No podem tolerar aquesta nova agressió al territori, als seus recursos naturals i paisatgístics, i, a curt terminni, a les persones que hi habiten. ¿quí en treu o en treurà beneficis?, i a costa de quí i de què? ¿compensa? que surti tot a la llum.i

  2. nomes les multinacionals de la energia i els laboratoris, la gent ja ens estem morin de cancer inclos molts nens ja neixem amb cancer i no son ells que faran algo per aturar i cambiar de metods, les buxaques son mes importants que la vida dels pobles. Entre carreterres inutiles i vuides, Catalunya ja esta destrossada, nomes els hi queda acaba de matar el turisme i poc a poc mata la vida………3% (i segurament quedo curta) i corrupcio , aquelles envelops que volen aqui i alla……

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s