La Plataforma Aturem el Fracking reuneix un centenar de persones a Agramunt

La Sala de Conferències del Casal Agramuntí va quedar petita el passat dissabte 19 de gener en un acte convocat per l’Assemblea local dels Indignats i la Plataforma Aturem el Fracking. Davant de més d’un centenar de persones, entre els quals es comptava amb la presència de diversos alcaldes i resposanbles polítics dels municipis afectats a les terres de Lleida, membres de la PAF van exposar els arguments de la seva oposició a la fractura hidràulica i les agressions que sobre la salut, l’economia, la societat i el medi natural comportaria la seva aplicació. Van intervenir en el torn de paraules Joan Feliu i Albert Puy, de Balaguer, que van detallar en què consisteix el fracking i quins perjudicis provoca, i Judit Ester, advocada especialitzada en dret mediambiental, que va exposar des de la legislació les eines que tenen els consistoris per evitar que el fracking es pugui aplicar dins els seus municipis.

L’activitat va començar amb una prèvia reunió de treball d’entitats, on representants d’una vintena de col·lectius van acordar divulgar les mocions entre els ajuntaments i consells comarcals i estendre les declaracions de municipis lliure de fracking i organitzar actes informatius a cada poble i ciutat directament o indirecta afectades. Es va acordar celeberar xerrades properament a Solsona i Bellpuig (el proper dissabte 26 de gener), Guissona (22 de febrer), així com, en dates a concretar, a Lleida, Hostafrancs de Segarra, Cervera i Torà, entre d’altres.

En la cloenda de l’acte, Bernat Solé, alcalde d’Agramunt, va exposar els motius de l’oposició del seu consistori al fracking i la propera proposta al Ple de l’Ajuntament per adherir-se als municipis lliures de fracking (dins els quals ja se n’hi compten una vintena en tot Catalunya).

agramunt_7401-1

One response to “La Plataforma Aturem el Fracking reuneix un centenar de persones a Agramunt

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s