Es presenta la Plataforma ATUREM EL FRACKING (PAF) en roda de premsa a Barcelona

Aquest matí a tingut lloc la roda de premsa de presentació de la Plataforma Aturem el Fracking (PAF) a la seu de la CONFAVC (Barcelona).

Durant la roda de premsa s’han exposat els objectius de la PAF així com les principals afectacions ambientals i sobre la salut de les persones de la fractura hidràulica, que és el nom català del fracking. La manca d’informació amb que l’admnistració catalana està conduint el procés també ha estat motiu de denúncia.

Altrament s’ha presentat el manifest fundacional de la Plataforma Aturem el Fracking així com un video divulgatiu, disponible a la xarxa.

S’ha posat sobre la taula la intenció de treballar des de la societat civil i la ciutadania per tal de fer pressió i aconseguir la prohibició  per llei d’aquesta agressiva tècnica d’extracció de gas del subsòl a nivell català, de la mateixa manera que s’ha aconseguit a França, Bulgària  o a diferents territoris d’Alemania, Holanda o els Estats Units (entre altres).

Representants dels tres grans territoris afectats per les peticions d’investigació per hidrocarburs han intervingut i han respost les preguntes de la premsa assistent.

Actualment s’han entrat al·legacions per part d’entitats i administracions afectades (veure full adjunt) a les prospeccions “Darwin” (que afecta a pobles de 4 comarques de ponent La Segarra, La Noguera, el Pla d’Urgell i el Solsonès) i “Leonardo” (que afecta a pobles de 3 comarques: Osona, la Garrotxa i el Bages). L’empresa Montero Energy Corporation, de la multinacional canadenca R2Energy, és la promotora d’aquestesprospeccions que es troben en la primera fase de sol·licitud d’investigació.

L’altre gran territori afectat és la de la prospecció coneguda com a “Ripoll” promoguda per l’empresa britànica Teredo Oils Limited, que afecta a pobles de les comarques del Ripollès, la Garrotxa i Osona. No obstant, en el municipi de Ridaura (Garrotxa) és on sembla que l’amenaça és més imminent ja que l’empresa ja s’ha posat en contacte amb l’ajuntament i amb els propietaris per tal de reobrir antics pous de gas del poble, descartats als anys seixanta per baixa rendibilitat. 

Aprofitem per convidar-vos en la lluita i a difondre la pròxima convocatòria de la Plataforma Aturem el Fracking:

El pròxim dissabte 29 DE DESEMBRE a les 11h del matí a l’Ateneu Popular Rocaus (Sallent. C/ Santa Llúcia, 1) tindrà lloc la segona trobada de la Plataforma Aturem el Fracking; integrada per entitats i persones contràries a aquesta tècnica d’extracció de gas i que treballen per a una transició energètica centrada en el paper de les renovables i en una reducció del consum energètic.

P1020736

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s