Una vintena d’entitats creen a Cervera la Plataforma Aturem el Fracking

En una concorreguda reunió a Cervera, el passat dissabte 24 de novembre es va constituir la PAF – Plataforma Aturem el Fracking. Convocades pel Fòrum l’Esptillera, el Grup de Defensa del Medi Natural i el Grup de Defensa del Ter es varen reunir mig centenar d’assistents, representants d’entitats socials i de defensa del medi natural com Ecologistes en Acció, IPCENA, Enginyers Sense Fronteres, Som lo que Sembrem o Slow Food – Lleida, de partits polítics com Esquerra, Iniciativa per Catalunya, la CUP o Solidaritat, de sindicats agraris com la Unió de Pagesos i d’Ajuntaments com el d’Agramunt, a banda de tècnics de l’administració i veïns de pobles afectats. La PAF defineix com el seu objectiu principal promoure la prohibició de la tècnica de la fractura hidràulica en tot el territori de Catalunya. A través de debats, simpòsiums i demés actes de comunicació i participació divulgarà l’amenaça que sobre la salut, l’economia agrària, el medi ambient i el paisatge representa el fracking que es projecta emprar per part de les multinacionals promotores en les tasques de perforació del subsòl per a prospeccions i extraccions de petroli i gas.

A banda de la seva oposició a la fractura hidràulica i a les prospeccions d’hidrocarburs, la plataforma difondrà un discurs constructiu en favor de la transició energètica cap a nous models d’eficiència i estalvi energètic, sostenibles amb el desenvolupament econòmic i social i harmònics amb la qualitat de vida i els nous reptes i les oportunitats dels territoris de la Catalunya central. Amb el lema “Millor vius que fòssils” les entitats promotores publicaran un manifest fundacional i obriran una línia de treball que comptarà amb el suport de diverses universitats i experts en la matèria, així com administracions locals i forces polítiques.

Les entitats s’han coordinat per a presentar al·legacions davant la Direcció General d’Energia de la Generalitat de Catalunya i a comunicar als ens locals afectats la necessitat de comparèixer en el procés administratiu des del primer moment, tot oferint-se per facilitar informació als consells d’alcaldes quan aquests ho sol·licitin.

En aquest sentit, més d’una dotzena d’associacions i col·lectius d’Osona, el Bages, la Segarra, l’Urgell, el Solsonès i el Segrià, a banda de diversos Ajuntaments afectats (entre els quals hi ha el de Guissona o el de Torrefeta) han formulat al·legacions contràries a la concessió de les llicències sol·licitades per Montero Energy a la Direcció General d’Energia i Mines de la Generalitat.

2 responses to “Una vintena d’entitats creen a Cervera la Plataforma Aturem el Fracking

 1. Hola.
  Primer que res felicitats i sort amb la iniciativa.
  Em posso amb contacte amb vosaltres per demanar-vos el contacte amb la PAF. Sóc membre de la Plataforma Anti Fracking de les Comarques de Castelló https://www.facebook.com/PlataformaAntiFrackingComarquesDeCastello?ref=ts&fref=ts
  Visiteu, per favor, la nostra web (facebook) i deixeu les vosters dades de contacte.
  Fins ara les nostres activitats s’han centrat en arreplegar informació, investigar i difondre tot allò relacionat amb la fractura hidràulica. No podem permetre que la empresa interessada ens doni tota la informació que a ells els interessa i no fer-ho amb aquella informació que no volen que la societat sàpiga.
  També ens hem ficat amb contacte amb altres comunitats des del primer dia demanant informació a aquelles zones on la fractura hidràulica ha arribat abans que a Castelló.
  Aquest dissabte ens visiten els companys de Cantabria.
  Seguim en contacte.
  Sort i endavant.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s